Bobine cu fir pentru electro-eroziune: unul din domeniile de activitate ale firmei Berkenhoff GmbH Germania.

Sub marca înregistrată - bedra® - source of solutions - firma Berkenhoff produce și CISIMPEX distribuie în România:


FAMILIA DE PRODUSE

 FIRE ACOPERITE

Gama de fire acoperite COBRA CUT® a fost dezvoltată pentru mașinile AGIE. Cu toate acestea, se pot folosi pentru o gamă largă de mașini de electroeroziune și diverse aplicații. Gama cuprinde 6 tipuri de fire de înaltă calitate:

Gama COBRA CUT® Aceste fire acoperite cu zinc au fost inițial produse pentru mașinile AGIE din seria AC. Datorită alungirii ridicate, ele sunt în mod special indicate pentru tăieri conice cu unghiuri mari. Utilizarea lor la mașini la care se dorește folosirea înfilării automate trebuie evitată.
COBRA CUT® tip A Acest fir tare, acoperit cu zinc, este indicat în mod special pentru mașinile cu înfilare automată. Datorită unei excelente rectilineități și precizii, acest fir garantează o foarte bună calitate a suprafeței și permite tăieri de precizie cu detalii fine în condiții de operare constant sigure.
COBRA CUT® tip G Suprafața modificată a acestui fir face diferența față de COBRA CUT® tip A. De aceea este recomandat pentru tăieri conice, pe mașinile AGIE cu ghidaje toroidale.
COBRA CUT® tip B

Acest fir cu miez CuMg asigură o înaltă conductivitate electrică. Suprafața sa mai rugoasă, oxidată, permite condiții bune de spălare ceea ce le face indicate pentru piese înalte (›100 mm). Este recomandat și pentru tăierea rapidă a grafitului și aliajelor de aluminiu. Acest fir este potrivit și pentru tăieri conice de până la 20° dar are performanțe mai reduse la trecerea de calibrare sau înfilarea automată.

COBRA CUT® tip D

Acest fir a fost special conceput pentru mașinile cu generatoare moderne, puternice. Are o înaltă rezistență termică și o foarte bună conductivitate electrică, datorită acoperirii speciale, ceea ce îl face indicat pentru viteze mari de tăiere precum și pentru tăieri de precizie după contur. Acest fir poate fi utilizat pe mașinile cu înfilare automată.

COBRA CUT® tip S

Acest tip de fir garantează regimuri ridicate de tăiere, pe mașinile moderne cu generatoare de putere. Apărut ca o îmbunătățire a firului COBRA CUT® tip D, creșterea adâncimii de difuzie a stratului de acoperire permite performanțe de tăiere mai bune. Este ideal atât pentru producție cât și pentru sculării. Acest fir poate fi utilizat pe mașinile cu înfilare automată.

COBRA CUT® tip V

Firul Cobracut® tip V a fost conceput pentru mașinile AGIECUT PROGRESS. Compoziția chimică specială permite tăieri cu viteză ridicată chiar și a pieselor înalte, atât în producție cât și pentru sculării.

   
Gama de fire acoperite BRONCO CUT® a fost dezvoltată pentru mașinile CHARMILLES.
Gama BRONCO CUT® Acest fir, acoperit cu zinc, a fost conceput pentru primele mașini Charmilles fiind compatibil cu cu sistemele de recoacere și calibrare ale acestor mașini
BRONCO CUT® tip X

Acest fir de înaltă performanță, cu o acoperire specială bogată în zinc, este indicat atât pentru tăieri de precizie cât și pentru viteze mari de tăiere.

BRONCO CUT® tip HX

Acest fir are o acoperire specială, și o rezistență la rupere ridicată, ceea ce permite folosirea unei tensionări crescute pentru a asigura o precizie de tăiere ridicată. Acest fir este în mod special indicat pentru piese înalte, când se cere în plus și o precizie 3D de tăiere pe contur  ridicată.

BRONCO CUT® tip W

Acest tip de fir completează gama, fiind indicat pentru tăieri de piese cu conicități ridicate. Are o alungire ridicată ceea ce îi permite tăierea de precizie până la unghiuri de 45° iar stratul de acoperire îi permite să facă față cu succes condițiilor necorespunzătoare de spălare.

BRONCO CUT® tip XCC

Bazat pe cunoscutul fir BRONO CUT® tip X, acest fir a fost special conceput pentru mașinile Charmilles ce permit viteze de tăiere ridicate. In particular este vorba de mașinile Charmilles cu generatoare moderne de CC (cum ar fi gama x40cc).

   
Gama de fire acoperite MEGA CUT® a fost dezvoltată pentru mașinile japoneze.
Gama MEGA CUT® tip A

Acest fir, acoperit cu zinc, este utilizat acolo unde se cer suprafețe fine. Este recomandat și pentru tăierea carburii metalice sau a diamantelor policristaline.

MEGA CUT® tip T

Acest fir este similar cu MEGACUT® tip A dar are duritate redusă, ceea ce îl recomandă ca fiind perfect pentru tăieri conice cu unghiuri mari. Datorită acestui fapt are calități limitate pentru infilarea automată.

MEGA CUT® tip D

Datorită unei acoperiri speciale, acest fir este ideal pentru tăierea cu viteze mari, oferind cele mai înalte performanțe. Acest tip de fir este recomandat și pentru piese înalte, tăieri întrerupte sau condiții proaste de spălare.

MEGA CUT® tip HS

Acest fir este indicat pentru mașini cu generatoare de mare putere și oferă cele mai ridicate performanțe, mai ales în producție. Tipul HS are o acoperire mai groasă decât tipul D, pentru a compensa uzura datorată vitezelor ridicate de tăiere.

MEGA CUT® tip W

Acest fir are cea mai mare alungire din toată gama MEGACUT®. Acest fir "moale" permite tăierea conică chiar și în trepte. Acoperirea specială îi permite să reziste șocurilor termice datorate spălării necorespunzătoare.

   
Gama de fire acoperite MOSWIRE® a fost dezvoltată pentru mașinile Mitsubishi.
Gama MOSWIRE®

În afară de acoperirea bogată în zinc, care îi conferă calități excelente de tăiere și calitate a suprafeței obținute, MOSWIRE® are și o conductivitate ridicată. Suprafața argintată, lipsită de oxizi, permite obținerea de muchii fine și precise. Excelenta rectilineitate garantează o înfilare automată fără probleme.

MOSWIRE® 4000

Firul MOS®4000 a fost oficial ales de Mitsubishi Electric Corp. pentru mașinile din seriile FA, RA și FA-V. El asigură regimuri ridicate de tăiere în condiții de calitate ridicată a suprafeței.

   
 FIRE COMPOZIT

Cu intenția de a deveni un furnizor de bază pentru toată gama de fire pentru electroeroziune, Berkenhoff și-a extins tipul de produse oferind și fire compozite, cu miez de oțel. Gama MICROCUT® este alegerea de bază pentru firele fine necesare aplicațiilor de înaltă precizie. MACROCUT® este soluția corectă atunci când se taie piese înalte în condiții dificile de spălare.

Gama MICROCUT®

Acest fir, special conceput pentru tăieri fine și micro, este disponibil în diametre mergând până la 0,02mm. Cu o acoperire specială de alamă, bogată în zinc peste miezul din oțel de înaltă rezistență, acest fir oferă o optimă stabilitate procesului de tăiere, o înaltă precizie dimensională și o suprafață de calitate superioară.

   
Gama MACROCUT®

Acest fir cu miez de oțel are o acoperire de alamă bogată în zinc, recoaptă. Proprietățile firului îi permit să fie folosit în cazul unor aplicații extreme cum ar fi tăierea de piese înalte cu întreruperi și condiții proaste de spălare.

   
 FIRE MONOBLOC

La fel ca și în cazul firelor acoperite, firele Berkenhoff din alamă sunt fabricate conform celor mai înalte standarde pentru a putea oferi performanțe ridicate și repetabile.

Gama BERCOCUT® 400 Aceste fire acoperă cu succes toată gama de prelucrări.
BERCOCUT® 500  
BERCOCUT® grip Acesta este un fir fără parafină.
BERCOCUT® special  
   
Gama SOMSAL® 600

Datorită alungirii mai mari, această variantă este indicată pentru tăieri conice. Comparat cu firul mai moale din seria BERCOCUT®, acesta oferă o rezistență la rupere mai bună.

SOMSAL® 900

Acest tip, cu rezistență la rupere mai mare decât cel din seria 600, a fost special fabricat pentru mașinile Fanuc și Seibu.

SOMSAL® 1200

Acest fir are o rezistență la rupere excepțională, de 1200 N/mm2, și este alegerea preferată pentru prelucrarea alezajelor de diametru mic.

   

MICRO-FIRE

Gama Ø≤0,1mm MICROCUT®

Acest fir a fost în mod special conceput pentru micro prelucrări și este disponibil în diametre de până la 0,02mm. Datorită miezului dintr-un material special, a acoperirii cu alamă bogată în zinc și a bunei conductivități - mult mai bune decât a altor fire din această clasă - se pot atinge precizii și calități de suprafață ridicate.

COBRA CUT® tip A

Acest fir dur acoperit cu zinc este în mod deosebit indicat pentru mașinile cu înfilare automată. Datorită rectilineității și preciziei se pot obține calități de suprafață foarte bune, chiar și în modul de lucru automat.

MEGA CUT® tip A

Acest fir de precizie, acoperit cu zinc, se recomandă pentru obținerea unor suprafețe extrem de fine. Este deosebit de indicat pentru prelucrarea carburilor metalice.

SOMSAL® 1200

Acest fir cu o rezistență la rupere de 1200 N/mm² este alegerea perfectă pentru piese cu alezaje mici.

BERCOCUT® special Acest fir completează programul BERCOCUT®.